Laatste toevoeging hier in The Grainfather. Een alles in 1 elektrische brouwinstallatie. Hier bestaan veel soorten van in veel verschillend prijsklasses. Klasses dat je zelf moet sturen hoeveel watt je aan het brouwen bent tot je eigenlijk niet dingen verkeerd kan doen. Nu heb ik voor mezelf altijd de stelling, gebruik je iets vaak en wil je er veel plezier van hebben, pak nooit de ondergrens en stel dan de aankoop uit.

Nu gingen we niet op vakantie vanwege corona en voor mezelf toch de knoop doorgehakt. Dit systeem zorgt ervoor dat je van te voren kan instellen op welke temperaturen welke stappen moeten worden gedaan en op welke tijden. Met de connectie met je telefoon maak je het zo dat je geen stap gaat vergeten en de kans op fouten minimaal worden. Want weinig dingen zijn zo vervelend dan na 8 uur brouwen erachter komen dat het mis is gegaan. Zonde van de tijd en geld.

The Grainfather zorgt ervoor dat de vloeistof continu stroomt door het wort en op die manier de meeste suikers worden vrijgegeven.

Nu 2 bieren mee gebrouwen en wat een top apparaat !